Kattenbroek (Edegem)

Vrij toegankelijk

kattenbroek-1Natuurpunt Zuidrand is al een hele tijd actief in Edegem om amfibieën te beschermen. De plaatselijke amfibieën werkgroep levert jaarlijks prachtig werk in twee gebieden: Kattenbroek en rond het Arendsnest kasteel in de Boeren- legerstraat, Ter Hoger Hagen en de poel in de Ir. David Hansenstraat.

In 2010 heeft Edegem met NP een biodiversiteit charter ondertekend. In dit kader wordt onder andere steun verleend bij de paddenoverzetacties en aanleg van een amfibieën voortplantingspoel, welke in de winter van 2014 werd aangelegd.


kaart-kattenbroekSinds eind 2015 heeft de gemeente Edegem met NP een beheersovereenkomst voor de natuurrijke gebiedjes waar de amfibieën overwinteren en zich voortplanten.

Beste bezoekers en buurtbewoners vermijd zwerfafval en tuinafval op deze mooie plekken. Houd je hond aan de leiband en ruim hondenpoep op. Dump geen dieren, planten of exoten in de natuur. Samen met de buurt zorgen we voor beleefbare en genietbare natuur. Als je zin hebt om deze mee te beheren, meld je dan als vrijwilliger bij de conservator.


Waarnemingen Kattenbroek:

Waarnemingen Kattenbroek


Contact: Johan Claessens: 0494/58 17 99 of via contact.npedegem@zuidrand.be