Vogelwerkgroep Ardea

ARDEA is de Natuurpunt-vogelwerkgroep in de regio Antwerpen-zuid. In de gemeenten en districten Hove, Edegem, Wilrijk, Hoboken en Antwerpen-Kiel werken wij aan een betere kennis en bescherming van wilde vogels. We organiseren onderzoek, excursies, cursussen en infomomenten rond vogels, waarbij iedereen welkom is. Om zeldzame broedvogels zoals gierzwaluwen, uilen en roofvogels meer kansen te geven,  zetten we nestkastprojecten op. We werken nauw samen met de Natuurpuntafdelingen Hobokense Polder en Zuidrand.


Interesse in onze activiteiten: www.zuidrand.be/activiteiten

Raadpleeg onze blog of  volg de Ardea-FB-pagina!


Werkingsgebied

Ons werkingsgebied is de Zuid-Antwerpse regio en beslaat ongeveer de werkingsgebieden van Natuurpunt afdelingen Hobokense Polder en Zuidrand Antwerpen, plus een deeltje van Aartselaar.

Contact: ardea@hobokensepolder.be


Ardea’s Roofvogel- en UilenWerkgroep (ARUW)

De werkgroep staat in voor onderzoek, bescherming en nog veel meer. Er worden binnen het werkingsgebied verschillende uilenkasten geplaatst in geschikte gebieden. Vooraleer er een kast geplaatst wordt zijn er al verschillende keren mensen van de werkgroep op het terrein geweest om de geschiktheid te beoordelen, de kast moet gemaakt worden, voorbereidingswerken, ophangen en controleren. In het broedseizoen worden de kasten gecontroleerd en de aanwezige bewoners geringd door onze erkende ringer.

Heb jij een uil in je buurt?  Valt deze plaats toevallig ook nog binnen het werkingsgebied van Ardea, laat ons dan zeker iets weten.

Laat het ons weten via: vraag@zuidrand.be