Uilenbos (Hove)

Vrij toegankelijk (binnen bepaalde periodes), honden niet toegelaten (ook niet aan de leiband)

Niet betreden bij stormweer!!

Opgelet: Blauwe pad steeds geopend, rode pad gesloten van 1 mei tot 10 augustus om de reeën rust te gunnen. Honden zijn niet toegelaten, want de reeën beschouwen hen als een roofdier en zullen het uilenbos verlaten. Dit willen wij vermijden, vandaar het verbod. Uw fiets parkeert u ook best ergens aan de ingang.

klik voor grote afbeelding

Het unieke en machtige Uilenbos te Hove stond al een tijdje met stip op ons aankooplijstje wegens zijn eeuwenoud bos met erg hoge natuurwaarde. Er komen heel wat zeldzame vogel- en plantensoorten voor en het bos herbergt een grote reeën en amfibieën populatie. Het bos maakt onderdeel uit van de uitbouw van het landschapspark de Grote Boshoek dat zich uitstrekt van Hove tot Lint en Boechout. Een landschappelijk erg mooi gebied met bossen en open landschappen. Het Landschapspark Zuidrand en de gemeente Hove zetten zich hier echt voor in en ook wij dragen een steentje bij.


Een idee hebben van de soortenrijkdom in het bos is voor ons zeer belangrijk, vandaar dat wij u vragen de fauna en flora die u ziet en herkent in te geven op waarnemingen.be.

Waarnemingen Uilenbos


Wandelplan afdrukken

Contact: uilenbos@zuidrand.be

Foto’s