Cursus Natuurbeheer

Beste Natuurpunter,

Het natte weer houdt ons in haar greep deze dagen. Voor ons misschien wat minder geschikt om te wandelen of aan beheerwerken te doen, maar de natuur snakte ernaar, na een record droge februari maand.

Via deze nieuwsbrief willen we je warm maken voor de cursus Natuurbeheer die we samen inrichten met Natuurpunt Academie. Een echte aanrader als je meer wil weten omtrent “waarom” en “hoe” we onze gebieden onderhouden, om meer biodiversiteit na te streven. Een aanrader voor iedereen die beheer uitvoert in onze gebieden, maar evengoed uit interesse om meer te weten hoe je natuur kan onderhouden en verder ontwikkelen.

Cursus Natuurbeheer: start op 20 april !

Wat:

  • 4 theorie lessen waarbij we gebruik maken van een hiervoor speciaal ontwikkelde leeromgeving met plaats voor interactie en vragen en
  • 4 excursies die de theorielessen aanvullen. Deze gaan door in onze reservaten en bestrijken verschillende type gebieden.

Bijzonder leerrijk en echt een leuke start om jou interesse voor natuurbeheer warm te maken.

ingekorven vleermuis © Niels Schild

Meer in detail:

Deze cursus overloopt o.a. volgende aspecten: Natuurbeheer, wat betekent dat volgens Natuurpunt? Welke biotopen beheren we? Waar komt het grondwater in onze gebieden vandaan? Waarom proberen we (soms!) meststoffen weg te werken? Waarom is het soms noodzakelijk om een aantal bomen te kappen om de natuur en de biodiversiteit meer kansen te geven?

De theorielessen gaan door op donderdagavond op 20 en 27 april en 1 en 15 juni, te Wilrijk in het leslokaal van Fort 7 (Legerstraat 40 te Wilrijk).

De excursies zijn steeds geplant op zaterdagmorgen: op 13 mei in het Uilenbos te Hove, 20 mei in de Edegemse Beekvallei, 17 juni op Fort 7 en donderdagavond 29 juni op Groen Neerland.

Inschrijven kan via volgende link: Basiscursus: Natuurbeheer Zuidrand Antwerpen | Natuurpunt  (*)

Wees snel want het aantal plaatsen is beperkt

Voor deze cursus geldt een inschrijvingsvergoeding. We bezorgen je echter de helft van dit bedrag terug wanneer je in de maanden volgend op de cursus, op jouw niveau, een aantal malen actief inzet voor natuurbeheer in onze gebieden.

Je kan deze link ook terugvinden op de activiteitenpagina van Natuurpunt Academie en selecteer hier de eerste cursusdag op 20 april.