eekhoorn

Bos voor Iedereen

Bos voor Iedereen: sms BOS voor meer bos

We hebben dringend meer bos nodig in Vlaanderen. In de eerste plaats voor de biodiversiteit. Bossen barsten van het leven: naast schattige eekhoorntjes nog een massa andere zoogdieren, insecten, paddenstoelen en planten. Meer bos is ook hard nodig voor het klimaat en onze eigen gezondheid.

Wil jij ook meer bos? Draag je steentje bij: sms BOS naar 8686 en schenk € 4 voor 2m² extra bos, of € 40 voor 20m². Met jouw steun kunnen Natuurpunters overal in Vlaanderen extra bos realiseren. Mét 3 garanties: slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd. Zo kunnen de bomen groeien tot machtige bossen vol leven. Samen bebossen we Vlaanderen!

Waarom BOS sms’en?
Omdat er te weinig bos is in Vlaanderen. Natuurpunt gaat voor biodiverse bossen die barsten van het leven: planten, insecten, vogels en zoogdieren. Daarnaast zorgen ze voor zuurstof, CO2-opslag en verkoeling. Ze bieden ook ontspanning en broodnodige rust, zeker in dit coronajaar. Natuurpunters in heel Vlaanderen staan te popelen om meer bos aan te planten. Ze hebben de kennis en de goesting, maar missen nog centen.

Hoe werkt het?
Je sms naar 8686 is gratis. Je krijgt een sms’je terug met een persoonlijke betaallink. Je kiest hoeveel je schenkt: € 4 voor 2 m² of € 40 voor 20 m². Vul je gegevens in voor een fiscaal attest, zodat je € 24 van die € 40 terugkrijgt op je belastingen, en dus eigenlijk maar € 16 betaalt. Daarna kies je hoe je de betaling uitvoert: met Bancontact, Payconic of kredietkaart.

Wil je graag een gift doen, maar zonder sms? Dat kan! Stort jouw bijdrage op BE56 2930 2120 7588 en vermeld ‘Gift Bos voor Iedereen – 3333’. Of maak je gift meteen online over op deze betaalpagina.

Wat gebeurt er met het geld?
Alle giften komen, na aftrek van operatieve kosten, terecht in een fonds. Daar kunnen de afdelingen van Natuurpunt beroep op doen om overal in Vlaanderen gronden aan te kopen en te bebossen. We houden dit nauwgezet bij en communiceren hier transparant over. Als er na dit plantseizoen nog geld overblijft, wordt dat bewaard voor bosuitbreiding volgend jaar.

Duik het bos in op www.bosvooriedereen.be

bron artikel: https://www.natuurpunt.be/pagina/bos-voor-iedereen-sms-bos-voor-meer-bos