Beekvalleien Antwerpse Zuidrand

Beekvalleien Antwerpse Zuidrand

Wanneer

10 oktober 2021    
10:00 - 15:00

Evenement type

Op zondag 10 oktober beleef je de Antwerpse Zuidrand als nooit tevoren! Kom de natuur, het bos, de beekvalleien, de landbouw en de rijke geschiedenis en cultuur verkennen. Van een kinderzoektocht, geleide wandelingen en mini-concertjes tot een boerderijbezoek of proeven van heerlijke streekproducten. Er zijn activiteiten voor jong en oud! Dit prachtige gebied herbergt eeuwenoude en jonge bossen, beekvalleien en landschappen met zeldzame plant- en diersoorten. Zij maken samen met de aanwezige, familiale landbouw, deel uit van de oude cultuurhistorische landschappen. Om dit bijzondere gebied te behouden, te versterken en deels toegankelijk te maken voor bezoekers, bundelen reeds verschillende jaren, overheden, verenigingen, private eigenaars en burgers de krachten. Deze dag is een gezamenlijk initiatief van Natuurpunt, Streekvereniging Zuidrand, Stroyland, en het Strategisch project Boraz vanuit de provincie Antwerpen en het Departement Omgeving Vlaamse overheid.

Onze afdeling organiseert vandaag 3 puike activiteiten specaal voor deze dag:

1. Groen Neerland (Wilrijk): natuurwandeling in de vallei van de Kleine Struisbeek, een waterrijk gebied belangrijk voor het ophouden van water en de voortplantingsplaats van zeldzame amfibieën. Vertrek om 14 u. aan de toegang Kleine Doornstraat.

2. De Edegemse Beekvallei (Edegem/Kontich): natuur- en valleiwandeling de ganse dag in het gebied. Vertrek via Kontich langs de Veldkant (parking Chronos einde straat).

3. Jongerenspeurtocht in het Uilenbos (Hove): De natte zomer heeft vast en zeker voor een paddenstoelenparadijs gezorgd en daarvan laten we jullie vandaag genieten via infopanelen. Speciaal voor de jongeren vanaf 8 jaar hebben we een fantastische “natuurspeurtocht door het Uilenbos” op de agenda staan, met vertrek aan de Stroylandhoeve aan de Boshoekstraat 99 te Hove. Je kan voor deze zelfzoektocht vertrekken vanaf 10 u. tot 15 u. Reken maar op 2 u. voor dit best leuke toertje. En wie weet kom je onze vos tegen… Er is geen autoparking aan deze vertrekplaats. Kom dus best met de fiets.

Er gaan die dag nog vele andere activiteiten door die je kan terugvinden op: https://bit.ly/zuidranddag
Al deze activiteiten zijn makkelijk bereikbaar met de fiets: https://www.toerismezuidrand.be/index.php/nl/zuidrand-fietskaart