AFGELAST: Burchtse Weel & Polders van Kruibeke

AFGELAST: Burchtse Weel & Polders van Kruibeke

Wanneer

1 mei 2020    
08:30 - 15:30

Evenement type

Op 1 mei nemen we de ontwikkeling in de nieuwe natuurgebieden Burchtse Weel en Polders van Kruibeke onder de loep. Beide gebieden zijn enkele jaren geleden in min of meerdere mate terug met de Schelde verbonden. De waterrijke gebieden trekken grote aantallen overwinterende watervogels aan. De laatste hiervan zullen we op de eerste dag van mei nog te zien krijgen, terwijl de eerste zomergasten (Blauwborst, Rietzanger, …) ook al aanwezig zijn.

Naast uitgebreide aandacht voor de vogels verneemt u ook wat het belang is van de getijdenwerking in de gebieden, hoe ze ingericht zijn en hoe ze beheerd worden. We fietsen rond de Burchtse Weel en vandaar naar Kruibeke, waar we misschien ook wel een stukje te voet zullen doen. Reken op een fietstocht van ca. 30 km.

Afspraak: 8:30 u. aan de ingang van de fietserstunnel D’Herbouvillekaai 2000 Antwerpen. Einde: tussen 15:00 en 16:00 u. aan het veer Kruibeke – Hoboken.

Meebrengen: fiets in goede staat (ev. reparatieset, reserve binnenband), fietsslot, lunchpakket (optioneel), we zoeken ‘s middags een etablissement waar we iets kunnen drinken en iets kleins kunnen eten, stevig waterdicht schoeisel (laarzen zijn niet noodzakelijk), verrekijker, telescoop, fototoestel.

Gids/leiding: Joris Van Reusel – 0486/83 62 34