Busexcursie: Hoge venen & Kasteel Reinhardstein

Busexcursie: Hoge venen & Kasteel Reinhardstein

Wanneer

8 september 2019    
08:00 - 19:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag kan je de zuidrand van de Hoge Venen verkennen… neen absoluut geen ploeter of dabberwandeling maar een mooie en vooral erg afwisselende landschapswandeling met mooie vergezichten waarbij we starten in Ovifat op het hoogveenplateau en langzaam afzakken tot aan de rivier de Warche aan de stuwdam van Robertville.

Op deze wandeling verandert het landschap dan ook voortdurend. Van veen, reusachtige haagbeukenhagen, naar loofbos, jeneverbessen, uitgeschuurde beekvalleien, landbouwgebieden, dicht zuur naaldbos, tot de randen van de kalkzone aan de Warche waar het kasteel van Reinhardstein bovenuit torent. Moeilijk om je meer afwisseling voor te stellen, niet ? Combineer dit met prachtige landschappen en vergezichten en je hebt geen enkel argument meer om thuis te blijven vandaag.

Het loopt tegen de herfst aan dus de natuur is over zijn hoogtepunt heen… maar niet zo aan de rand van het veen. Dat zal je wel merken. Naast een eeuwenoude eik, hopen we nog heel wat te zien (vogels en planten) en vertellen er honderduit over. Deze wandeling is één van de mooiste landschapswandelingen van ons land en ongeveer 10 km lang maar helemaal niet moeilijk, meestal bergaf al zitten er 2 korte klimmetjes in. Na de wandeling verfrissen we ons even met een drankje en rijden nadien met de bus terug naar Wilrijk. Het comfort van een bustocht maakt het allemaal nog aangenamer.

Afspraak: de Bus vertrekt op de Bist te Wilrijk om 8.00 u., terug tegen 19.30 u.

Meebrengen: goede stapschoenen (laarzen zijn niet noodzake-lijk). Picknick, inclusief drank (we eten buiten onderweg).

Kostprijs: € 20 per persoon (max € 60 per famillie) te storten op BE02 9799 7675 4740 van Natuurpunt Zuidrand Antwerpen voor 1 september.

Gids & leiding: Hugo Waterschoot – 03/455 22 12