Bustocht naar Zeeland en Zuid-Holland (NL)

Bustocht naar Zeeland en Zuid-Holland (NL)

Wanneer

27 januari 2019    
07:45 - 19:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Heeft de droge warme zomer invloed gehad op het broedsucces van de ganzen en de zwanen in het hoge noorden? We zoeken vandaag een antwoord op deze pertinente vraag. Ook eenden en steltlopers worden onder de loep genomen. Het strijdtoneel ligt op Schouwen-Duiveland en op GoereeOverflakkee, in principe met een accent op deze laatste. Vorig jaar was Schouwen-Duiveland aan de beurt, alhoewel, toen maakten we een fantastische wandeling op De Kwade Hoek met Sneeuwgorzen, Ijsgorzen en Strandleeuweriken. Een programma kunnen we nog niet voorleggen, dat hoeft ook niet. December en januari bieden ons (Luc en Walter) voldoende tijd om uit te zoeken waar de beste kansen liggen voor het observeren van de wintervogels. Welke zeehonden zitten er aan de Brouwersdam? Hoe evolueren de uitgesproken zeevogels als Roodkeelduiker, Zwarte zee-eenden en IJseenden? De Zeearend heeft zich stevig gevestigd in Nederland, zal hij zich even laten zien? Slechtvalk, Smelleken en Ruigpootbuizerd staan ook op het verlanglijstje. Een aantal “busstops” worden afgewisseld met enkele wandelingen om onze bloedsomloop wat te stimuleren.

Inschrijven: stort € 18/persoon vóór 12 januari, voor studenten is dat € 15/persoon. Jongeren met begeleiding onder 12 jaar kunnen gratis mee (wel inschrijven). Gezinnen betalen nooit meer dan € 50. Gelieve het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE02 9799 7675 4740 van Natuurpunt Zuidrand met vermelding van de namen van de deelnemers en een telefoonnummer (liefst gsm). Picknicken doen we in een café waar ook soep te verkrijgen is.

Afspraak: vertrek om 07.45 u. aan ’t Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk (mogelijk zijn de wegenwerken aan de Bist nog niet klaar) en einde rond 19.00 u. in Wilrijk.

Mee te brengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, warme regenvrije kledij en schoeisel, picknick en enkele euro’s voor soep en/of drank

Gids: Luc Van Schoor – 0494/33 63 09 – lucvanschoor46@gmail.com

Leiding: Walter Van Spaendonk – 0479/98 57 77 Ria – 0474/81 83 53 – walter.van.spaendonk@skynet.be