Erfgoedwandeling Fort 7

Erfgoedwandeling Fort 7

Wanneer

5 maart 2022    
14:00 - 16:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Fort 7 is het meest volledig bewaarde van de nog resterende forten van de 19de-eeuwse verdedigingsgordel van Antwerpen. Het is zowel beschermd bouwkundig erfgoed als een natuurreservaat van meer dan 30 hectare in beheer van Natuurpunt. De combinatie van imposante bouwwerken, 160 jaar fascinerende geschiedenis, en prachtige natuur maken van elk bezoek aan het fort een bijzondere ervaring.
Doordat er geen bladeren aan de bomen staan, zijn veel van de uitwendige structuren van het fort het beste te zien in de winter. Daarom gaan in dit seizoen onze erfgoedwandelingen voor een groot stuk over en langs de wallen. Daarop staan aarden, gemetselde, en betonnen constructies met een vaak uniek ontwerp of bewaringstoestand. Zo is er de artillerie-ingang waarvan het metselwerk eruitziet alsof het van gisteren dateert, een paar originele geschutsopstellingen op het zijfront, een flankeringsbunker uit ca. 1909 voor twee snelvuurkanonnen op plaataffuit, en een Duitse waarnemings- en mitrailleurspost uit de Tweede Wereldoorlog. Verder bezoeken we onder meer ook de binnenplaats van het imposante reduit.

Deelname: om in te schrijven, of met elke vraag om info over het bezoek, ga naar fort7.anhaga.be/wandeling of stuur een e mail naar monument.fort7@zuidrand.be met vermelding van aantal bezoekers en een mobiel nummer. We laten u dan snel weten of er plaats is, en anders welke alternatieven er zijn.

Afspraak: om 14u. aan de ingang van Fort 7. Einde omstreeks 16.30 u. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Mee te nemen: stevig schoeisel, aangepaste kledij en een zaklamp.

Gidsen: historische gidsenploeg

Leiding: Philippe Vanhove – 0477/63 67 74