Erfgoedwandeling Fort 7

Erfgoedwandeling Fort 7

Wanneer

15 augustus 2021    
14:00 - 16:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Fort 7 is een van 8 bakstenen forten die tussen 1860 en 1865 werden gebouwd in een kwartcirkel op enkele kilometers ten zuidoosten rond Antwerpen. De forten waren deel van de verdediging van het nationaal reduit, het laatste stuk onbezet België waar het leger, de regering, en de koning zich bij een vijandelijke invasie zouden terugtrekken, om er stand te houden in afwachting van militaire versterking door een bevriende natie.

Van de nog resterende van die 8 forten is Fort 7 een van degene die het best bewaard zijn gebleven. Het is niet alleen beschermd als bouwkundig erfgoed, maar ook een natuurreservaat van meer dan 30 hectare in beheer van Natuurpunt. De combinatie van imposante bouwwerken, 160 jaar fascinerende geschiedenis, en prachtige natuur maken een bezoek aan het fort keer op keer tot een buitengewone ervaring.

Om in te schrijven, of met elke vraag om info over het bezoek, stuur een e‑mail naar monument.fort7@zuidrand.be met vermelding van aantal bezoekers en een mobiel nummer. We laten u dan snel weten of er plaats is, en anders welke alternatieven er zijn.

Afspraak: om 14u. aan de ingang van Fort 7. Einde omstreeks 16.30 u. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Mee te nemen: stevig schoeisel, aangepaste kledij en een zaklamp.

Gidsen: historische gidsenploeg

Leiding: Philippe Vanhove – 0477/63 67 74