Erfgoedwandeling Fort 7

Erfgoedwandeling Fort 7

Wanneer

12 juni 2022    
14:00 - 16:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Fort 7 is het meest volledig bewaarde van de nog resterende forten van de 19de-eeuwse verdedigingsgordel van Antwerpen. Het is zowel beschermd bouwkundig erfgoed als een natuurreservaat van meer dan 30 hectare in beheer van Natuurpunt. De combinatie van imposante bouwwerken, 160 jaar fascinerende geschiedenis, en prachtige natuur maken van elk bezoek aan het fort een bijzondere ervaring.

Vanaf april is de winterslaap van de vleermuizen voorbij, en bezoeken we tijdens de erfgoedwandelingen plaatsen die we in de winter om die reden vermijden. Ongeveer de helft van het parcours is daardoor anders. We komen onder meer in een van de caponnières, overdekte artillerie-opstellingen om de vijand te beletten de gracht over te steken. Vanuit de gang naar de kanonkamers gaan we naar boven op de wal langs een betonnen geschutstoren die tijdens de modernisering kort vóór de Eerste Wereldoorlog werd bijgebouwd voor een modern snelvuurkanon onder pantserkoepel. Vaste items op de wandelingen zijn de binnenplaats en de eerste verdieping van het imposante reduit.

Deelname: om in te schrijven, of met elke vraag om info over het bezoek, ga naar Fort 7.anhaga.be/wandeling of stuur een e mail naar monument.Fort7@zuidrand.be met vermelding van aantal bezoekers en een mobiel nummer. We laten u dan snel weten of er plaats is, en anders welke alternatieven er zijn.

Afspraak: om 14 u. aan de ingang van Fort 7. Einde omstreeks 16.30 u. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Mee te nemen: stevig schoeisel, aangepaste kledij en een zaklamp.

Gidsen: historische gidsenploeg

Leiding: David Wouters – 0476/41 41 74