Erfgoedwandeling Fort 7

Erfgoedwandeling Fort 7

Wanneer

16 april 2023    
14:00 - 16:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vanaf april is de winterslaap van de vleermuizen voorbij, en kunnen we zonder enige beperking alle binnenruimtes van het fort bezoeken. Indrukwekkend zijn de drie caponnières: bomvrije gebouwen met naast elkaar gelegen kanonkelders, die het wateroppervlak van de hoofd- en zijgrachten onder vuur namen als de vijand die probeerde over te steken tijdens een bestorming van het fort.
Interessant is ook een goed bewaarde opslagplaats voor buskruit, met dubbele houten vloer, een brede spouwmuur met openingen voor optimale ventilatie, en een doordacht systeem om de gesloten ruimte van buitenuit te kunnen verlichten met een petroleumlamp zonder risico dat er vonken zouden overslaan.
De weg naar en van die gebouwen gaat door de altijd wisselende natuur van het forteiland, met mooie uitkijkpunten vanop de hoge hoofdfrontwal. Vaste afsluiter van het bezoek zijn de binnenplaats, de eerste verdieping, en, als de tijd het toelaat, andere plaatsen van het monumentale reduit (binnenfort).

Deelname: om in te schrijven, of met elke vraag om info over het bezoek, ga naar fort7.anhaga.be/wandeling of stuur een e-mail naar monument.fort7@zuidrand.be met vermelding van aantal bezoekers en een mobiel nummer. We laten u dan snel weten of er plaats is, en anders welke alternatieven er zijn.

Afspraak: om 14 u. aan de ingang van Fort 7. Einde omstreeks 16.30 u. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Mee te nemen: stevig schoeisel, aangepaste kledij en een zaklamp.

Gidsen: historische gidsenploeg

Leiding: David Wouters – 0476/41 41 74