Erfgoedwandeling Fort 7

Erfgoedwandeling Fort 7

Wanneer

9 december 2023    
14:00 - 16:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Tijdens de wintermaanden zijn er lokalen in het fort die we niet bezoeken om de vleermuizen niet te storen die er hun winterslaap doen. Tegelijk zijn veel van de uitwendige structuren van het fort het beste te zien in de winter, doordat er geen bladeren aan de bomen staan. Daarom gaan in dit seizoen onze erfgoedwandelingen voor een groot stuk over en langs de wallen. Daar staan aarden, gemetselde, en betonnen constructies met een vaak uniek ontwerp of bewaringstoestand. Zo is er de artillerie-ingang waarvan het metselwerk eruitziet alsof het van gisteren dateert, een paar originele geschutsopstellingen op het zijfront, een flankeringsbunker van kort vóór de Eerste Wereldoorlog voor twee snelvuurkanonnen op plaataffuit, en een Duitse waarnemings- en mitrailleurspost uit de Tweede Wereldoorlog.

Verder bezoeken we de binnenplaats en de eerste verdieping van het imposante reduit, het “fort binnen het fort” dat als laatste wijkplaats moest dienen als de vijand de rest van het fort zou veroverd hebben.

Deelname: om in te schrijven, of met elke vraag om info over het bezoek, ga naar fort7.anhaga.be/wandeling of stuur een e-mail naar monument.fort7@zuidrand.be met vermelding van aantal bezoekers en een mobiel nummer. We laten u dan snel weten of er plaats is, en anders welke alternatieven er zijn.

Afspraak: om 14 u. aan de ingang van Fort 7. Einde omstreeks 16.30 u. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Mee te nemen: stevig schoeisel, aangepaste kledij en een zaklamp.

Gidsen: historische gidsenploeg

Leiding: David Wouters – 0476/41 41 74