Het Mechels Broek

Het Mechels Broek

Wanneer

26 mei 2019    
13:00 - 16:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Ten oosten van de stad Mechelen strekt zich langs de Dijle, tot in Rijmenam, een groots weidelandschap uit. Hiervan is het Mechels Broek het mooiste deelgebied. De sporen van menselijke activiteit uit het verleden zijn er duidelijk zichtbaar. Natte graslanden met sloten, knotwilgen op een rij, houtkanten, struwelen, dijken, bomkraters. Een centraal gelegen grote waterplas is de blikvanger. Het is een
veilige (v)luchthaven, rust- en slaapplaats voor watervogels. Alles samen, in één woord een paradijs voor biodiversiteit. En laten wij de Galloways niet vergeten die er naast andere teams aan het werk zijn om dit landschap open te houden. Langs de wandelpaden, de Dijledijk en vanuit een vogelkijkhut valt er hier altijd wat te beleven.

Afspraak: vertrek om 13.00 u. aan de Bist te Wilrijk met kostendelend vervoer. Einde rond 16.30 u. ter plaatse. Diegenen die rechtstreeks naar het gebied gaan worden om 14.00 u. verwacht aan Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, Muizenhoekstraat 7, 2812 Muizen – Mechelen.

Mee te brengen: aangepaste kleding, stevige stapschoenen, laarzen als het enkele dagen heeft geregend. Fototoestel, verrekijker, vogelgids.

Gids: Marc Verhelst

Leiding: Lucy de Nave – 03/237 99 52 – 0485/71 73 48 (enkel op de dag zelf bereikbaar)