Lessevallei – voorjaarstocht

Lessevallei - voorjaarstocht

Wanneer

1 mei 2024    
08:00 - 19:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Op deze uitzonderlijke verlofdag voorzien we een uitzonderlijk mooie wandeling. De Lesse heeft door de tijd heen zich een weg gebaand doorheen de smalle kalkstreek die de Condroz van de Ardennen scheidt. Het is precies dit raakvlak van geologische lagen dat deze streek biologisch zo interessant maakt. Er komen heel wat speciale planten voor zoals de bolletjeskers, grote schubwortel, de gele anemoon en de wilde judaspenning. Het uitbundig bloeiende daslook (zie foto) zorgt dan weer voor vele gekleurde plekken in het bos. Rond deze periode staan de meeste van deze (late) voorjaarsplanten in bloei… en misschien ook al wel de eerste mannetjesorchissen.

De vele stenen in de Lesse zijn ook een uitgelezen uitkijkplek voor de grote gele kwik of de waterspreeuw. Kortom, een prima periode voor een stevige (12 km), maar niet moeilijke, wandeling doorheen een erg pittoresk en bijzonder mooi landschap. Sporen van de bever zullen we zeker ook vinden. Mijns inziens één van de mooiste wandelingen die je in deze periode van het jaar in de Ardennen kan doen. Bij aankomst ter plaatse (Gedron-Celles) maken we eerst een kort treinritje naar Houyet waar de wandeling start.

Meebrengen: stevig schoeisel, verrekijker, picknick en drinken want we eten buiten in de vrije natuur.

Afspraak: we komen samen op de Bist te Wilrijk waar we om 8u. stipt vertrekken. Vermoedelijk zijn we terug rond 19u30. Kostendelend vervoer wordt gestimuleerd. Graag een oproep voor chauffeurs om zich even voorafgaandelijk te melden.

Gids/Leiding: Hugo Waeterschoot – hugo.waeterschoot@scarlet.be – 0477/33 23 30