Lokale Algemene Vergadering (LAV)

Lokale Algemene Vergadering (LAV)

Wanneer

23 februari 2019    
18:30 - 22:30

Waar

Franciscuszaal, Groenstraat 46 Mortsel
Groenstraat 46, Mortsel

Evenement type

Zaterdagavond 23 februari, onze jaarlijkse ledenavond Van 18.30 u. tot 22.30 u. 2018 een jaar met veel nieuwe Natuur in onze afdeling en 2019 wordt opnieuw een uitdaging

Afspraak: Franciscuszaal van de Arkgemeenschap, Groenstraat n° 46 (recht over n° 47) op de grens van Hove met Mortsel

We kijken er met zijn allen naar uit, naar onze jaarlijkse ledenbijeenkomst. Een moment waar we even samen kijken naar wat we allemaal gerealiseerd hebben in 2018… en dat was heel wat. Denken we maar aan de aankoop van de tweede toegang van het Uilenbos en de drassige weide langsheen de Edegemse beek ‘Aen Den Boeren Leeger’. Maar ook de opening van Frijthout, 18 ha nieuw groengebied op de grens van Hove, Boechout en Mortsel. Ook Wilrijk bleef niet achter met de inrichting van een educatieve hoek aan Groen Neerland en de vele activiteiten op het Fort.
Vanavond geven we jullie een overzichtje omtrent wat we in 2018 gerealiseerd hebben te Wilrijk, te Edegem en te Hove en laten dit zien aan de hand van enkele foto’s gebracht door lokaal actieve leden. We kijken ook even vooruit naar 2019, naar onze geplande activiteiten en uitdagingen. Er zijn nieuwe gemeentebesturen en nieuwe wensen en misschien kunnen we hier en daar nog verder onze stempel drukken op het natuurbeleid in onze afdeling door aankopen, beheer of studiewerk.

Deze gezellige en leerzame avond gaat voor de derde maal door in de mooie en gezellige zaal van de Arkgemeenschap, prachtig gelegen in een parkje naast het kasteeltje van de Windhoek aan de Groenstraat te Hove. Er is meer dan genoeg parkeerplaats ter plaatse en bovendien makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (bus 50-51-90-91…). Ze stoppen allemaal in de omgeving en de tramhalte van tram 7 en 15 liggen op 15 min stappen.
Benevens foto’s laten we je vandaag ook een aantal korte filmpjes zien, door onze leden gemaakt van gebieden in onze afdeling. Je zal versteld staan. Maar even belangrijk is de korte toelichting over het reilen en zeilen van de afdeling. Hoe hebben we het financieel gedaan en welke uitdagingen liggen ons te wachten. Je vernam vast en zeker wel via de pers dat het wat gerommeld heeft in het hoofdbestuur bij Natuurpunt. Het zou ondemocratisch zijn moesten we jullie ook daarover vandaag niet even kort informeren en jullie de gelegenheid te geven om vragen te stellen.
Het is feest vanavond en dat vieren we met kaas en wijn waarbij je kan genieten van een babbel met bekende en onbekende buren, allemaal leden van onze afdeling. Iedereen is welkom, oud of nieuw lid, maakt niet uit.

De opbrengst van deze avond gaat ook dit jaar integraal naar het aankoopfonds van de afdeling waarmee we onze recente aankopen (het Uilenbos te Hove en Aen Den Boeren leeger te Edegem) wat verder afbetalen. Vandaar dat we vandaag geen vaste prijs vragen voor de maaltijd, je geeft wat je wil. We geven enkel een richtwaarde van de aankoopwaarde van jullie maaltijd, die bedraagt ongeveer € 11, 2 glazen wijn/ niet alcoholische dranken inbegrepen. Als je wil kan je ook voorafgaandelijk storten op onze reservatenrekening.*. Graag vóór 15 februari inschrijven via mail naar Erlend.hansen@skynet.be of per SMS naar 0472/78 20 58 met vermelding van je naam en het aantal personen i.v.m. een juiste inschatting van de aankopen.

Tot slot hebben we nog twee kleine verrassingen, waarvan we de sluier deze avond zullen oplichten… We hebben als afdeling geïnvesteerd in 2 zitbanken en ook Joeri Cortens heeft nog iets in petto voor jullie.

*Giften boven de 40 € zijn aftrekbaar mits gestort op rek n° BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding gift fondsnummer F-04008 Grote Boshoek-Project Uilenbos. Een belastingsattest volgt in 2020.