Mossentocht Kesselse Heide

Mossentocht Kesselse Heide

Wanneer

29 januari 2022    
13:30 - 17:00

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Het provinciaal domein de Kesselse Heide is de poort van de Kempen. Dat het bekend is voor zijn heidelandschap zal u niet verbazen. Dit gecombineerd met het Hoogbos en Het Goor (elzenbroek) aan de overkant van de straat hebben we alle biotopen ter beschikking voor een gevarieerd mossenprogramma.

Vandaag nemen we de mossen eens stevig onder de loep. We hebben vooral aandacht voor de algemene soorten, maar als er ergens een “specialleke” staat gaan we daaraan niet voorbij. In deze periode kapselen vele mossen, zorgen ze dus voor de voortplanting. Niet alle soorten kunnen in het veld op naam gebracht worden, maar er zijn er genoeg om ons een paar uurtjes bezig te houden. Buiten de mossen is er het landschap om van te genieten en als er een interessante paddenstoel staat of een Buizerd passeert, laten we die niet schieten. Als er sneeuw ligt of het vriest te hard, dan maken we er een landschapswandeling van. Als het weer echt slecht is, neem dan even contact met Walter.

Inschrijven: https://www.natuurpunt.be/agenda/mossentocht-kesselse-heide-51667

Afspraak: Voorverzamelen om 13.30 u. op de parking van de Bist in Wilrijk. Samenkomst om 14 u. op de parking van de Kesselse Heide aan de Lindekensbaan in Kessel/Nijlen.
Gps: Lindekensbaan tussen 95 en 135 in Kessel/Nijlen
Google Maps: https://goo.gl/maps/J2cGVG7EooBeNQLeA
Einde rond 17 u. ter plaatse.

Mee te brengen: loep, fototoestel, bottines of laarzen, regenkledij.

Gids: Leo Van Herbruggen en Walter Van Spaendonk

Leiding: Walter Van Spaendonk – 0479/98 57 77 – walter.van.spaendonk@skynet.be