Polders van Kruibeke & Rupelmonde

Polders van Kruibeke & Rupelmonde

Wanneer

7 november 2021    
07:45 - 13:30

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Tijdens deze uitstap gaan we vogels waarnemen in het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. Het gebied van 600 hectare natuur is nog in volle ontwikkeling, maar heeft zich op korte tijd getransformeerd tot een topgebied voor vele vogelsoorten. Ook voor zoogdieren is het een rijk gebied: naast de talrijke reeën komt de Bever er voor en er werd zelfs al een paar keer Otter waargenomen. We gaan er o.a. op zoek naar eenden, ganzen, meeuwen en steltlopers. En met wat geluk spotten we zelfs de mysterieuze Roerdomp of een bijzondere roofvogel. We wandelen langs de Scheldedijk waar we een prachtig zicht hebben op de wetlands, de imposante Schelde en de brede slikplaten aan de in- en uitwateringssluizen.

We vertrekken om 7.45u. vanaf de parking aan de Boomsesteenweg 333, Wilrijk (ter hoogte van ’t Spant) en rijden indien mogelijk kosten-delend (0,07 cent/km).

Afspraak: om 8.10u. aan de veersteiger Callebeek. Parkeren kan in de Callebeekstraat of Scheldestraat te Hemiksem. Op de veerboot, die stipt vertrekt om 8.20u., is het dragen van een mondmasker nog verplicht. Met de veerboot van 13u steken we terug de Schelde over en sluiten we af.

Te voorzien: stevige wandelschoenen, kleding aangepast aan het seizoen, verrekijker en/of telescoop, versnapering.

Gidsen: Marc en Peter Hofman

Inschrijven bij Wim Stappers – stappers.wim@gmail.com  (Opgelet: het aantal deelnemers wordt beperkt).