Viroinval kalkflora en vlinders

Viroinval kalkflora en vlinders

Wanneer

15 juni 2019    
08:00 - 21:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag trekken we naar de Viroinvallei en bezoeken we een aantal vindplaatsen van typische kalkplanten. En natuurlijk staan de  orchideeën vandaag hoog op het verlanglijstje. De streek herbergt een aantal fossiele koraalheuvels die echte pareltjes zijn op het gebied van kalkflora, met Pyreneese ooievaarsbek, Wilde weit (foto), verscheidene orchideeën (o.a. de mooie Hommelorchis) en vele, vele andere. Deze warmteminnende flora trekt natuurlijk ook veel insecten en in het bijzonder vlinders aan. We gaan dus de twee combineren en gaan op zoek naar de Grote weerschijnvlinder en de Grote parelmoer en wie weet een Koningspage. Het wordt dus een dag met van alles wat. De langste dagen van het jaar zijn aangebroken; dus tijd voor een lange maar rustige excursie. We keren daarom pas na de avondpicknick terug naar huis waardoor we lang kunnen genieten en ook het verkeer wat vermijden. Daarom gaat deze tocht uitzonderlijk op een zaterdag door. We wandelen in totaal ongeveer 8 km op een ganse dag zodat we rustig de tijd hebben om dingen te bekijken.

Afspraak: samenkomst op de Bist te Wilrijk waar we om 8 u. stipt vertrekken (we parkeren de wagens wel een beetje verder want op een zaterdag mogen we die hier niet laten staan). We zijn terug rond 21.30 u. en kostendelend vervoer wordt gestimuleerd.

Meebrengen: wandelschoenen, verrekijker, loep, picknick en drinken voor ’s middags en ’s avonds want we eten 2x buiten in de vrije natuur.

Leiding/Gids: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be