Vleermuizentelling op Fort 7

Vleermuizentelling op Fort 7

Wanneer

28 januari 2023    
09:30 - 15:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Dit weekend gaan in gans Vlaanderen vleermuiswintertellingen door en evident dat we daar aan meedoen door de overwinterende “vleertjes” op het Fort 7 te tellen. Het is ondertussen bekend dat Fort 7 zeker geen Vleermuizenparadijs is wat betreft overwinterende vleermuizen in de gebouwen, ze vinden immers veel behuizing in holle bomen op het domein. Dat er veel meer zitten weten we van de zomerexcursies omdat er dan heel wat vleermuizen voedsel zoeken en rondvliegen. Het Fort geniet om deze reden een bijzonder beschermingsstatuut vanwege de Europese Unie als Habitat gebied. Om de telgegevens over de jaren te kunnen vergelijken, wordt steeds op een gelijkaardige wijze geteld. Wil je meetellen? Dat kan!

Afspraak: we verwachten je dan om 9.30 u. aan het Fort (ingang lokaal Ijsvogel, Legerstraat 40, te Wilrijk). Mee te brengen: warme kleding en een goede zaklamp en eventueel een stel reservebatterijen behoren tot de basisuitrusting. De telling duurt tot +/- 15.30 u. zodat een picknick noodzakelijk is.

Voorinschrijving via mail (hugo.waeterschoot@scarlet.be) is verplicht, aangezien het aantal deelnemers beperkt wordt. Deze activiteit is ook geschikt voor jongeren.

Leiding: Hugo Waeterschoot