Vogelexcursie Schulensbroek/-meer

Vogelexcursie Schulensbroek/-meer

Wanneer

7 april 2019    
08:00 - 18:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Natuurgids Paul Peeters van NP-afdeling Vrienden van het Schulensbroek, neemt ons vandaag mee naar het unieke, waterrijke broekgebied “Schulensbroek” (waar zich ook het Schulensmeer bevindt). Dit natuurreservaat ligt in een verdwaald polderlandschap tussen Hasselt en Diest met uitgestrekte, vochtige graslanden waar vele planten en dieren zich thuis voelen. Vanop het uitkijkplatform van het bezoekerscentrum Schulensmeer heb je een prima uitzicht op de vogels. In de vm doen we een wandeling door Het Schulensbroek aan
de kant van Lummen. We keren terug naar de watermolen waar we geparkeerd staan. De molen kan dan speciaal voor ons in werking gezet worden met de nodige uitleg en geschiedenis erbij (o.v.). Hier kunnen we picknicken, maar afhankelijk van het weer rijden we even verder door naar het Bezoekerscentrum “’t Vloot” om daar te eten (met eventueel soep). Van daar start de namiddagwandeling “Van ‘broek naar ‘meer”. We eindigen met een observatie van de grote rietvelden, hopend op een ontmoeting met de Roerdomp… Als die dan aanwezig is natuurlijk.

Afspraak: samenrijdend, met vertrek te Wilrijk (parking Boomsesteenweg 333, aan ’t Spant) om 8.00 u. Of aansluiten om 9.00 u. aan “De Kleen Meulen” te Lummen (Mangelbeekstraat 56).

Mee te nemen: laarzen of stapschoenen, verrekijker, camera en picknick. Terug in Wilrijk omtrent 18 uur.

Gids: Paul Peeters.

Leiding: Wim Stappers – 0477/51 61 54