AFGELAST: Voorjaarswandeling Lovenhoek

AFGELAST: Voorjaarswandeling Lovenhoek

Wanneer

10 mei 2020    
08:00 - 12:30

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Lovenhoek is een natuurgebied van meer dan 145 hectare met een verrassend aanbod van veel verschillende leefgebieden voor planten en dieren. Tijdens deze prachtige voorjaarswandeling nemen we jullie mee door de vallei van de Molenbeek, die hier nog sterk kronkelt. In de vochtige, halfopen vallei wisselen moerasvegetaties en verspreide bomen en struiken elkaar af. De talrijke voorjaarsbloeiers geven kleur aan de statige oude loofbossen: sleutelbloemen, Bosanemonen en Bosviooltjes. Ook heel wat vogels voelen zich hier thuis, zoals Buizerd, Sperwer, zelfs de Oehoe is hier meerdere malen gezien. De Zwarte, Groene, Kleine, Middelste en Grote bonte specht zijn hier alle aanwezig. Tijdens de schemering is de mysterieuze Houtsnip regelmatig waar te nemen. Sprinkhaanzanger, Blauwborst en IJsvogel broeden in het gebied.

In de vochtige broekbossen en de depressies met veel kwelwater bloeit onder meer waterviolier. Overal in het gebied voelen reeën zich thuis. Ook de Bever laat hier en daar zijn sporen na. Wil je graag mee deelnemen, stip dan 10 mei aan in je agenda.

Afspraak: om 8u. aan het Spant, Boomsesteenweg 335, Wilrijk of om 8.30 u aan de kerk van Pulderbos. Kostendelend rijden (0,07 euro/km) Daarna begeven we ons met de wagens richting Lovenhoek waar we de auto’s achterlaten. Einde van de wandeling voorzien om 12.30 u.

Mee te nemen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, schoeisel : zowel wandelschoenen als rubberlaarzen voorzien (ter plekke wordt beslist wat het meest aangewezen zal zijn).

Gids: Erik Raes – 0472/80 71 13 (na kantooruren)

Begeleiding: Luc Van Schoor – 0494/33 63 09