Voorjaarswandeling Uilenbos

Voorjaarswandeling Uilenbos

Wanneer

7 april 2019    
10:00 - 12:30

Waar

uilenbos, Lintsesteenweg
Lintsesteenweg, Hove

Evenement type

Het voorjaar is opengeknald en zo ook de voorjaarsflora in het Uilenbos. Terwijl de flora in het droge eikenbeukenbos nog vredig slaapt is het broekbos naast de Lauwerijksebeek in dit seizoen een waar feest voor het oog. Bosanemonen, Witte klaverzuring, Speenkruid, Sleutelbloemen en Muskuskruid vechten om ieder strookje licht en vormen tapijten van bloemen in dit seizoen. Al hangt dat laatste natuurlijk een beetje af van de weersomstandigheden dit voorjaar. Maar ook langs de waterkant begint het te kriebelen met Dotterbloem en Gele lis. Besluit, een niet te missen voorjaarswandeling vlak naast de deur. En als het eerste zonnetje wat schijnt kunnen we vast en zeker genieten van de zang van heel wat zangvogeltjes die hun lentekriebels laten horen. Deze wandeling doorheen het bos duurt ongeveer 2,5 u.

Afspraak: toegang aan Lintsesteenweg te Hove. Je kan je wagen parkeren op de oprit van het waterzuiveringsstation (juist naast Lintsesteenweg 461) en er is ook een fietsenparking ter plaatse.

Meebrengen: warme kleren en een verrekijker. Wandelschoenen, maar laarzen kunnen noodzakelijk zijn als het veel geregend heeft de weken ervoor.

Leiding: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be

Gerd De Gheselle