Vroege ochtendwandeling nachtegalen

Vroege ochtendwandeling nachtegalen

Wanneer

12 mei 2024    
05:30 - 09:30

Evenement type

Deze tocht is voor de vroege vogels, letterlijk en figuurlijk. We spreken af iets voor zonsopgang om
samen te genieten van de voorjaarszang in “optima forma”. Hierbij focussen we op één van onze
bekendste maar tegelijk ook meest verborgen zangvogels, de nachtegaal. Het vroege uur, met name vanaf 1 uur vóór tot 1 uur na zonsopgang, staat onder vogelaars ook wel bekend om het “gouden uur”. Dit is immers de tijdspanne waarin de meeste zangvogels op muzikaal vlak het beste van zichzelf geven. Nachtegalen houden zich daarbij doorgaans op in dicht struikgewas en doornstruweel. Dit biotoop vinden we onder meer terug in het Fort 3 van Borsbeek. Wanneer ze volop zingen, durven ze zich echter wel eens op een meer zichtbare plek tonen. Dit geldt overigens ook voor andere soorten die we vandaag hopen te horen en/of zien. Om optimaal van het meest geschikte moment van de dag gebruik te maken, spreken we rechtstreeks ter plaatse af. We maken een wandeling door en rondom het Fort en omstreken (bv. Fortloop).

Inschrijven via ardea@hobokensepolder.be met vermelding van welke activiteit, uw naam, aantal personen, gsm-nummer en e-mailadres.

Afspraak: vertrek om 5.30u., parking van Fort 3 te Borsbeek, aan de Zoomweg naast de tunnel onder de “Militaire Baan”, einde rond 9.30 u. Contacteer de gids wanneer je iemand zou zoeken om ter plekke te geraken.

Meebrengen: verrekijker, drinken, kledij aangepast aan het weer

Gids/leiding: Wim Roelant – 0477/34 07 21 – roelantwim@gmail.com