Busreis: landschapswandeling zuidrand Hoge Venen

Busreis: landschapswandeling zuidrand Hoge Venen

Wanneer

7 september 2024    
08:00 - 19:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag kan je de zuidrand van de Hoge Venen verkennen… En misschien wel verrassend, helemaal geen ploeter- of dabberwandeling maar een mooie en vooral afwisselende landschapsexcursie. We starten in Ovifat op het hoogveenplateau en zakken langzaam af tot aan de rivier de Warche aan de stuwdam van Robertville. Op deze 11 km lange wandeling verandert het landschap dan ook voortdurend. Van reusachtige haagbeukenhagen om huizen te beschermen tegen stuifsneeuw, naar loofbos, veenvelden met jeneverbessen, uitgeschuurde beekvalleien, landbouwgebieden, dicht zuur naaldbos, tot de randen van de kalkzone aan de Warche, waar het kasteel van Reinhardstein bovenuit toornt.

Moeilijk om je meer afwisseling voor te stellen, niet? Combineer dit met enkele zeldzame planten en prachtige landschappen en vergezichten en je hebt geen enkel argument meer om thuis te blijven vandaag. Het loopt tegen de herfst aan, dus de natuur is over zijn hoogtepunt heen… maar niet zo aan de rand van het veen. Dat zal je wel merken. We hopen nog heel wat te zien (vogels en planten) en vertellen er honderd over uit.

Deze wandeling is één van de mooiste landschapswandelingen van ons land, redelijk lang maar helemaal niet moeilijk, meestal bergaf al zitten er 2 korte klimmetjes in. Na de wandeling verfrissen we even met een drankje en rijden nadien met de bus terug naar Wilrijk. Het comfort van een bustocht maakt het nog zo veel aangenamer.

Afspraak: Vertrekt op de Bist te Wilrijk om 8 u. terug tegen 19.30 u.

Meebrengen: goede stapschoenen (laarzen zijn niet noodzakelijk). Picknick (we eten buiten onderweg)

Kostprijs: 25 € per persoon (max 70 € per familie) te storten op BE02 9799 7675 4740 van Natuurpunt Zuidrand Antwerpen met vermelding van je naam, aantal deelnemers en GSM-nummer.

Gids/Leiding: Hugo Waeterschoot – hugo.waeterschoot@scarlet.be – 0477/33 23 30