Cursus ‘mariene leven en de kust’

Wanneer

15 maart 2019    
20:00 - 22:00

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

We houden allemaal erg veel van de zee en de duinen maar over het algemeen weten we er niet echt veel van. Daar proberen we met deze cursus wat verandering in te brengen. Aan de hand van veel foto’s en echt materiaal laten we je kennismaken met dieren en planten in de getijdenzone van enkele meters onder water, het strand, tot op het duin.
We voorzien voor deze reeks 3 lessen en een excursie naar de Oosterschelde.

De lessen gaan door op volgende data:

– vrijdagavond 15 maart: het mariene leven in de getijdenzone: van onder de waterlijn tot de hoogwaterlijn krioelt het van het leven, allemaal strak georganiseerd in functie van getijde en golfslag

– vrijdagavond 5 april: schelpen, mosdiertjes en andere strandvondsten. Vandaag bekijken we ze allemaal van dichtbij. Breng gerust ook je eigen strandvondsten van onze kust mee.

– vrijdagavond 24 mei : slikken en schorren een mooie fauna en flora en een heel rijk milieu

Deze 3 avonden gaan door in het lokaal de IJsvogel Legerstraat 40 te Wilrijk van 20 u. tot 22 u.. De kosten bedragen € 5 per les, ter plaatse te betalen. Je moet niet echt op voorhand inschrijven maar we ontvangen graag een mailtje indien je deze cursus wil volgen zodat we ongeveer weten hoeveel materiaal we moeten voorzien.
De excursie gaat door op Paasmaandag (zie kalender).

Cursusbegeleider: Hugo Waeterschoot – 03/455 22 12 – hugo.waeterschoot@scarlet.be