Lentetrektellingen

Lentetrektellingen

Wanneer

31 maart 2019 - 26 april 2019    
07:30 - 12:00

Waar

Scheldedijk Hoboken
Scheldedijk Hoboken, 2660 Hoboken

Evenement type

ARDEA nodigt je weer uit om mee te komen trektellen in Hoboken… Iedereen, van leek tot kenner, is er altijd welkom om mee te helpen kijken, tellen en noteren. Het is een zeer leerrijke en plezierige activiteit die niet enkel regelmatig heel verrassende waarnemingen oplevert, maar ook gegevens voor de wetenschap. Dat kan tellen!

De Scheldedijk biedt na de natuurbeheerswerken tijdens de voorbije herfst meer zicht over de Hobokense polder om trekvogels in beeld te krijgen De voorbije jaren leerden dat de voorjaarstrek minder intens verloopt dan de najaarstrek. ARDEA besloot daarom om vanaf 2017 de trektelpost tijdens het voorjaar enkel te bemannen tijdens de weekends bij aangekondigd goed trek-weer. Dat wil zeggen: droog, matige wind uit noordelijke richting. Als het weer toch gunstig zou zijn voor trek gedurende de weekdagen, kunnen bijkomende teldagen worden ingericht. Wie interesse heeft om hierbij aanwezig te zijn, volgt dus best ook het weerbericht en de ARDEA blog. Onze doorwinterde trektellers Luc, Maarten en Walter houden de weerberichten in die periode dagelijks in het oog, en via Luc of Maarten wordt het tellen dan daags voordien aangekondigd op de blog. Via de website www.hobokensepolder.be/trektellen kan iedereen ‘s avonds al de telresultaten volgen. Er wordt in principe geteld van 7.30 uur tot de middag.

Praktisch:

  • Afspraak op de Trektelpost Hobokense Polder, Scheldedijk. Vijf minuten wandelen vanaf Petroleumkaai (parking), maar ook bereikbaar met de fiets of te voet via Polderstad en de Scheldedijk.
  • Tijdstip: van 7.30 tot 12 u
  • Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, (warme) drank
  • Begeleiding en info:

• Maarten Mortier – 0496/83 98 44 – mmortar@hotmail.com

• Walter De Weger – 0495/23 77 10 – deweger.walter@skynet.be

• Luc Van Schoor – 0494/33 63 09 – lucvanschoor46@gmail.com