AFGELAST: Doelpolder

AFGELAST: Doelpolder

Wanneer

7 november 2020    
08:00 - 18:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag bezoeken we de polders van Doel en omgeving waar waardevolle natuur hand in hand gaat met de dagelijkse bedreiging van de havenuitbreiding. Al speurend door het landschap krijgen we de impact van de uitbreiding van de haven te zien en vernemen we hoe het uitzicht de komende jaren nog zal veranderen (https://www.sigmaplan.be/nl/projecten/hedwige-prosperproject/deelprojecten/doelpolder/).

’s Morgens bezoeken we een aantal natuurgebieden met de wagen: Drijdijk, Putten West, Putten Weiden. In deze periode strijken er steltlopers, eenden en ganzen neer om er voedsel te zoeken. Krijgen we nog eens de zeldzame Smient te zien? We kijken alvast uit naar enkele steltlopers zoals Bontbekplevieren, Bonte strandlopers, Kemphaan, Zwarte ruiter… Daarna rijden we nog langs Prosperpolder-Zuid en de kijkhut van het Verdronken Land van Saeftinghe waar we op zoek gaan naar bruine en Blauwe kiekendieven. Wie weet krijgen we ook de Ruigpootbuizerd te zien.

In de namiddag neemt Katrien ons mee op sleeptouw langs één van haar vele omzwervingen. We wandelen op een rustig tempo een 4-tal km rond Doelpolder-Noord die ook langs de Schelde gaat. Onderweg houden we regelmatig halt en besteden we voldoende aandacht aan de aanwezige vogels. Naar goede gewoonte hebben we een plek gevonden waar we ons zelfgemaakt lunchpakket kunnen opeten: het PolderMAS, waar er ook soep wordt geserveerd.

Kom je ook mee genieten?

Inschrijven is verplicht via ardea@hobokensepolder.be

Afspraak: om 8 u. onder het viaduct aan ’t Spant, Boomsesteenweg 335 in Wilrijk. Einde omstreeks 18 u.

Meebrengen: vogelkijker en telescoop, vogelgids, fototoestel, aangepaste kledij, picknick.

Gids: Katrien Doggen

Begeleiding: Joris Van Reusel – 0486/83 62 34 & Kathy De Lange – 0478/31 49 08
Corona-modus: we respecteren de maatregelen die op dat moment van kracht zijn.