Erfgoedwandeling Fort 7

Erfgoedwandeling Fort 7

Wanneer

10 december 2022    
14:00 - 16:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Fort 7 is het meest volledig bewaarde van de nog resterende forten van de 19de-eeuwse verdedigingsgordel van Antwerpen. Het is zowel beschermd bouwkundig erfgoed als een natuurreservaat van meer dan 30 hectare in beheer van Natuurpunt. De combinatie van imposante bouwwerken, 160 jaar fascinerende geschiedenis, en prachtige natuur maken van elk bezoek aan het fort een bijzondere ervaring.

In de zomer bezoeken we tijdens de erfgoedwandelingen plaatsen die in de winter voorbehouden zijn aan vleermuizen in winterslaap. Zo komen we in een van de indrukwekkende caponnières, gebouwen in de fortgracht met overdekte geschutsopstellingen om de vijand te beletten de gracht over te steken en het fort in te nemen. Verder zijn er een kruitkamer met dubbele vloer en lichtnis, en een prachtig bewaarde gemetselde doorgang tussen de droge en de natte gracht. Vaste items op de wandelingen zijn de binnenplaats en de eerste verdieping van het imposante reduit, dat in 1968 het decor was voor de derde jaargang van de iconische jeugdreeks Kapitein Zeppos.
Deelname: om in te schrijven, of met elke vraag om info over het bezoek, ga naar fort7.anhaga.be/wandeling of stuur een e-mail naar monument.fort7@zuidrand.be met vermelding van aantal bezoekers en een mobiel nummer. We laten u dan snel weten of er plaats is, en anders welke alternatieven er zijn.

Afspraak: om 14 u. aan de ingang van Fort 7. Einde omstreeks 16.30 u. Huisdieren zijn niet toegelaten.

Mee te nemen: stevig schoeisel, aangepaste kledij en een zaklamp.

Gidsen: historische gidsenploeg

Leiding: David Wouters – 0476/41 41 74