Ganzentocht Oostkust

Ganzentocht Oostkust

Wanneer

18 december 2022    
08:00 - 17:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Het jaarlijks terugkerend fenomeen van duizenden vriezeganzen, lokt telkens opnieuw vele kijklustigen naar de Vlaamse Oostkustpolders. Hoewel door de warmere winters de laatste jaren de aantallen slinken, blijven toch nog vele ganzen afzakken tot in Vlaanderen. Vandaag trekken we doorheen de polders in de driehoek tussen grosso modo Oostende – Knokke – Brugge om de groepen ganzen te zoeken en te observeren. Naast de “gewone” soorten als Grauwe, Kol- en Kleine Rietgans, trachten we uiteraard ook wat speciale soorten te vinden als Dwerg- of Roodhalsgans. Daarnaast hebben we ook oog voor andere wintergasten die Vlaanderen bezoeken vanuit het hoge noorden. Tevens kijken we uit naar geringde ganzen, waarvan we via de specifieke unieke code op hun ring, nadien het ganse traject van deze individuen kunnen nagaan. Het is natuurlijk afwachten wat het weer brengt. Ook de ganzen laten zich hierdoor leiden in hun keuze van het overwinteringsgebied. Bij streng winterweer in de landen benoorden ons, zijn de aantallen hier veel hoger en vice versa. Ontdek het mee op deze wintertocht!

Inschrijven via ardea@hobokensepolder.be (met vermelding van welke activiteit, uw naam, aantal personen, gsm-nummer en e-mailadres)

Afspraak: start om 8u. op parking aan ‘t Spant op de Boomsesteenweg, Wilrijk; einde rond 17u. ter plaatse Kostendelend Vervoer 0.1euro/kilometer.

Meebrengen: verrekijker, telescoop, kledij volgens het weerbericht, picknick en drank

Gids: Rudy Van Cleuvenbergen – rudy.vancleuvenbergen@skynet.be- 03/464 05 57, ‘s avonds

Leiding: Wim Roelant – roelantwim@gmail.com en 0477 34 07 21

Honden zijn niet toegelaten op onze excursies