Polders Kruibeke en Rupelmonde

Polders Kruibeke en Rupelmonde

Wanneer

16 april 2022    
07:45 - 13:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Tijdens deze uitstap gaan we vogels waarnemen in het grootste overstromingsgebied van Vlaanderen. Het gebied van 600 hectare natuur is nog in volle ontwikkeling, maar heeft zich op korte tijd getransformeerd tot een topgebied voor vele vogelsoorten. Ook voor zoogdieren is het een rijk gebied: naast de talrijke reeën komt de Bever er voor en er werd zelfs al een paar keer Otter waargenomen. In het najaar deden we deze tocht al eens, maar nu zullen er veel andere soorten vogels te zien zijn. Wie weet nemen we misschien wel een andere weg. De zangvogels zullen zich zeker laten horen. We wandelen langs de Scheldedijk waar we een prachtig zicht hebben op de wetlands, de imposante Schelde en de brede slikplaten aan de in- en uitwateringssluizen.

We vertrekken om 7.45u. vanaf de parking aan de Boomsesteenweg 333, Wilrijk (ter hoogte van ’t Spant) en rijden indien mogelijk kosten-delend (0,07 cent/km).

Afspraak: om 8.10 u. aan de veersteiger Callebeek. Parkeren kan in de Callebeekstraat of Scheldestraat te Hemiksem. Op de veerboot, die stipt vertrekt om 8.20 u., is het dragen van een mondmasker mogelijk nog verplicht. Met de veerboot van 13 u. steken we terug de Schelde over en sluiten we af.

Te voorzien: stevige wandelschoenen, aangepaste kleding, verrekijker en/of telescoop, versnapering.

Inschrijven bij Ardea:
ardea@hobokensepolder.be met vermelding: excursie Rupelmonde, aantal personen, waar u zal aansluiten (Wilrijk of Hemiksem), graag ook gsm nummer.

Opgelet: het aantal deelnemers wordt beperkt.