Vogel-verrassingstocht

Vogel-verrassingstocht

Wanneer

2 september 2018    
08:00 - 18:30

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Sinds enkele jaren plant vogelwerkgroep Ardea rond begin september een excursie naar een onbekend gebied. Het gaat niet om een verre planeet, maar om een vooraf niet bepaalde bestemming. Pas op het allerlaatste moment wordt beslist waar die dag de trip heen leidt. Dat is een beetje vervelend voor de voorbereidende gidsen, want er valt niet zo veel voor te bereiden. Maar het is des te leuker voor wie van verrassingen en avontuur houdt. En het stelt de vogelkijkers in staat om eens snel in te pikken op de actualiteit. Die is met de snelle waarnemingen.be – en waarneming.nl – websites op de voet te volgen. Dus veel valt er natuurlijk niet aan te kondigen over wat en waar we iets leuks in het vizier kunnen krijgen. De voorgaande dagen wordt alvast online het vogelfront in het oog gehouden. Heel wat trekvogels hebben in deze tijd van het jaar de tocht naar het zuiden al aangevat en daarbij zitten ook de jongen die dit jaar het ei uit zijn gekropen. Vele zijn dan ook de eerste keer
op pad en durven dan al eens wat op de dool te geraken. Dit betekent dat een zeldzaamheid al eens wat gemakkelijker in onze contreien durft op te duiken. Natuurlijk kunnen we niets beloven, maar wie weet… Er is maar één manier om dit te weten te komen, sluit vandaag aan. Hoe meer ogen, hoe meer kans!

Afspraak: we vertrekken om 8 uur aan ’t Spant, Boomsesteenweg 333 te Wilrijk. Einde omstreeks 17.30 u. ter plaatse en dus omstreeks 18.30 u. terug in Wilrijk (tenzij de dag ons niet zo ver brengt natuurlijk).

Meebrengen: verrekijker, picknick, drankje, stevige wandelschoenen en aangepaste kledij. Ook handig: vogelgids, telescoop, fototoestel.

Gids: Wim Roelant – 0477/34 07 21

Leiding: Luc Van Schoor – 0494/33 63 09