ANKONA-dag

ANKONA-dag

Wanneer

11 februari 2017    
09:00 - 16:30

Evenement type

inschrijven
De ANKONA-ontmoetingsdag, hét uitgelezen moment om collega-natuurliefhebbers te ontmoeten en nieuwtjes uit te wisselen, zit dit jaar al aan zijn 20ste editie. Deze studiedag of trefdag wordt samen georganiseerd met het departement Biologie van de Universiteit Antwerpen (UA). Het thema van deze editie is ‘Watergebonden natuur’. Dit thema is niet toevallig gekozen want heel wat waardevolle natuur in de provincie Antwerpen is niet alleen gelieerd met (de oevers van de) rivieren en waterlopen maar ook met poelen en vennen waaraan onze provincie rijk is. De meeste lezingen gaan dan ook daarover.
Een greep uit het aanbod:
– toelichting van de ecohydrologische studie in het Grote Netewoud (LIFE+);
– de Visbeek: van A tot … Z uitgelegd;
– wat vrijwilligers en beheerders zeker moeten weten over invasieve watergebonden exoten; … .
Maar ook niet-water gerelateerde onderwerpen komen aan bod zoals bv.
– de das terug van weggeweest,
– de ‘gezenderde’ gladde slang,
– schapenbegrazing voor het verhogen van de biodiversiteit, …
In de voormiddag kan je van de ene parallelle sessie zappen naar de andere en zo je menu zelf samenstellen.
Raadpleeg zeker het volledig programma op www.ankona.be (rubriek ‘ontmoetingsdagen’). Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 4 februari 2017. Inschrijven doe je bij voorkeur digitaal via de ANKONA-website: www.ankona.be (rubriek ‘ontmoetingsdagen’)
Gedurende de dag kan je info- en boekenstands van diverse (natuur-)verenigingen bezoeken en zijn er ook de praktische workshops rond meewerken aan meetnetten (in de provincie Antwerpen).