Ardennenwandeling in de Lessevallei

Ardennenwandeling in de Lessevallei

Wanneer

5 mei 2019    
08:00 - 19:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

De Lesse heeft door de tijd heen zich een weg gebaand doorheen de smalle kalkstreek die de Condroz van de Ardennen scheidt. Het is precies dit raakvlak van geologische lagen dat deze streek biologisch zo interessant maakt. Er komen heel wat speciale planten voor zoals de Bolletjeskers, de Gele anemoon en de Wilde judaspenning, de laatste zelfs erg uitbundig en de Zoete kers zorgt voor witte plekken in het bos. Rond deze periode staan de meeste van deze (late) voorjaarsplanten in bloei… en misschien ook al wel de eerste Mannetjesorchissen. De vele
stenen in de Lesse zijn ook een uitgelezen uitkijkplek voor de Grote gele kwik of de Waterspreeuw. Kortom een prima periode voor een stevige (12 km), maar niet moeilijke, wandeling doorheen een erg pittoresk en mooi landschap. Mijn inziens één van de mooiste wandelingen die je in deze periode van het jaar in de Ardennen kan doen. Na de wandeling rijden we terug met de trein al duurt dat maar enige minuten.

Afspraak: We komen samen op de Bist te Wilrijk waar we om 8 u. stipt vertrekken. Vermoedelijk zijn we terug rond 19.30 u. Kostendelend vervoer wordt gestimuleerd.

Meebrengen: stevig schoeisel, verrekijker, picknick en drinken want we eten buiten in de vrije natuur.

Leiding/Gids: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be