Bezoek ringpost VRS Anderstad

Bezoek ringpost VRS Anderstad

Wanneer

14 augustus 2021    
06:30

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Deze ringpost in het Natuurgebied Beneden-Nete is gelegen aan de brede rietkragen van de telpost Anderstad. Het gebied ligt geprangd tussen het Netekanaal en de Loverijkse Beek. Hier kan je vele zeldzaamheden tegen het lijf lopen. De rietpartijen en vijvers dienen als rustgebied én broedgebied van heel wat zeldzame vogelsoorten. Het gebied werd genoemd naar de voormalige middeleeuwse waterburcht die als verdedigingspost fungeerde en waar tol geheven werd. Het kasteel dat vroeger Randerstadt heette behoorde toen tot het Land van Arkel.
Gerhard Smets is de ervaren plaatselijke ringer die ons zal ontvangen en tonen hoe alles in zijn werk gaat. Karekieten, Bosrietzangers, Grasmussen, enz.. zullen de revue passeren. Wie weet misschien wel de zeldzame Waterrietzanger?

Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 15. Hou hier rekening mee en meld u daarom tijdig aan bij Wim Stappers via e-mail: stappers.wim@gmail.com

Afspraak: we vertrekken om 6.30 u. in de ochtend vanaf de parking aan de Boomsesteenweg 333, Wilrijk (ter hoogte van ’t Spant).

Afhankelijk van de op dat moment geldende coronaregels rijden we samen of individueel naar Lier. Als we passagiers meenemen dan rijden we kostendelend (0,07 cent/km). Einde rond de middag afhankelijk van wat zich aanbiedt op de ringpost.

Leiding: Wim Stappers – 0477 51 61 54