Bourgoyen-Ossemeersen

Bourgoyen-Ossemeersen

Wanneer

13 maart 2022    
09:30 - 17:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

De Bourgoyen-Ossemeersen te Drongen liggen maar op een boogscheut van het centrum van Gent en vormen de vroegere meersen van de Leie. Laat je vandaag verrassen door dit “stadsreservaat”. Het gebied is behoorlijk groot en herbergt een schat aan natuurwaarden! Op het einde van de winter en het begin van de lente huizen er tijdelijk duizenden eenden en steltlopers die mooi en van dichtbij te bewonderen
zijn, inclusief enkele zichten vanuit kijkhutten.

We wandelen vandaag op een rustige wijze rond het ganse gebied (5-6 km) waarbij we een prachtig uitzicht krijgen op dit reservaat en de pleisterende vogels. Verwacht je maar aan massa’s Smienten, Pijlstaarten, Slobeenden, Wintertalingen, ganzen en mogelijks reeds enkele Rosse grutto’s, parende Aalscholvers (mooi te bewonderen vanuit de kijkhut) en wie weet een jagende Slechtvalk. Het gebied staat ook bekend voor pleisterende Kemphanen in deze periode, al moeten we daar een beetje geluk bij hebben natuurlijk.

Deze excursie is dan ook ideaal voor wie deze vogels wil leren kennen aangezien de waarnemingsomstandigheden, zeker bij goed weer, vrijwel optimaal zijn.

Meebrengen: goede stapschoenen of laarzen, picknick en verrekijker.

Afspraak: we vertrekken met eigen wagens vanop de Bist te Wilrijk om 9.30 u. en zijn hier terug omstreeks 17.30 u.. Kostendelend vervoer wordt aangemoedigd.

Leiding/Gids: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be