Bustocht Zeeland en Zuid-Holland (NL)

Bustocht Zeeland en Zuid-Holland (NL)

Wanneer

28 januari 2018    
07:45 - 19:00

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Een jaarlijkse traditie, dat is de vogeltocht naar Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee. Dit jaar leggen we iets meer het accent op Schouwen-Duiveland. Zo gaan we daar een duinen- en strandwandeling proberen in te lassen op zoek naar zeehonden (dat mag toch op een vogeltocht, niet?) en aan zee en strand gebonden vogels. Op de landbouwgebieden speuren we naar ganzen en zwanen, Kol-, Riet-, Brand- en Rotganzen zijn de vaste waarden, bovendien ontdekken we meestal wel ergens een rariteit. Wilde en Kleine zwaan wordt ieder jaar moeilijker, maar we zoeken het uit. De natuurgebieden leveren zeker een mooi lijstje aan eenden en steltlopers. De Slechtvalk duikt altijd wel ergens op, maar het Smelleken dat wordt een ander paar mouwen. En dan is er Brouwersdam met zijn uitdagingen, zien we dit jaar nog eens Roodhalsfuut en Kuifduiker? Roodkeelduiker en IJseend komen gewoonlijk hier in de kijker. Wil je kennis maken met Steenloper, Kluut, Drieteenstrandloper en nog zoveel meer moois, schrijf dan tijdig in. Luc en Walter schuimen in december en januari de gebieden en het internet af op zoek naar de beste plekjes.

Inschrijven: stort € 18/persoon vóór 15 januari, voor studenten is dat € 15/persoon. Jongeren met begeleiding onder 12 jaar kunnen gratis mee (wel inschrijven). Gezinnen betalen nooit meer dan € 50. Gelieve het bedrag over te schrijven op rekeningnummer BE02 9799 7675 4740 van Natuurpunt Zuidrand met vermelding van de namen van de deelnemers en een telefoonnummer (liefst gsm). Picknicken doen we in een café waar ook soep te verkrijgen is.

Afspraak: vertrek om 07.45 u. aan de Bist te Wilrijk en einde voor 19.00 u. ook aan de Bist.
Mee te brengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, warme regenvrije kledij en schoeisel, picknick en enkele euro’s voor soep en/of drank
Gids: Luc Van Schoor – 0494/33 63 09 – luc.vanschoor@scarlet.be
Leiding: Walter Van Spaendonk – 0479/98 57 77 – walter.van.spaendonk@skynet.be
Ria – 0474/81 83 53