De Zegge

De Zegge

Wanneer

14 augustus 2022    
12:45 - 16:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Een bezoek aan De Zegge is altijd populair. Vandaag doen we dat weer. Omdat dit gebied behoort tot een van de weinige natuurgebieden in Vlaanderen die niet vrij toegankelijk zijn, geeft hier wandelen een gevoel van complete rust en verbondenheid met de natuur. Het is eigendom van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen en is ongeveer 55 ha groot. Langveenplassen, originele elzenbroeken en een heideterreintje brengen afwisseling in het landschap. Bij vorige bezoeken zagen we o.a. Kleine karekiet, Wespendief en Boomvalk. Verder Grote ratelaar, Kleine zonnedauw, Wateraardbei, Gevlekte orchis, Koningsvaren, Watervorkje, Pijp torkruid en nog veel meer.

Inschrijven voor deze tocht bij Lucy de Nave is noodzakelijk want het aantal deelnemers is beperkt tot 25 personen. Honden zijn vanwege de kwetsbaarheid van het gebied niet toegelaten.

Afspraak: vertrek met eigen wagens aan de Bist te Wilrijk om 12.50 u. Voor wie rechtstreeks naar het gebied gaat om 13.50 u. op de parking Mosselgoren 13 2440 Geel. Einde ter plaatse omstreeks 16.30 u.

Mee te brengen: laarzen bij regenweer, veldgidsen, verrekijker, fototoestel, loep, eventueel regenkledij.

Het inkomgeld voor De Zegge bedraagt 5 Euro per persoon, ter plaatse aan de leiding te betalen.

Gids: plaatselijke gids

Leiding: Lucy de Nave – 03/237 99 52 – 0485/71 73 48 (GSM enkel op de dag zelf bereikbaar)