Gierzwaluwen te Essen

Gierzwaluwen te Essen

Wanneer

2 juli 2022    
18:45

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag doen we een avondexcursie en bekijken we de verschillende nestkasten voor Gierzwaluwen. Een gekend en zeer ervaren medewerker van “Gierzwaluw Swift Apus Essen” (zie facebook), Wim De Bock, zal ons in zijn thuisstad Essen rondleiden en ons verschillende locaties en nestkasten laten zien. Na deze wandeling (circa 1 u.) in Essen nemen we plaats aan een aantal nestkasten waar de vogels naar hun jongen terug komen na een dagje insecten vangen. Daar zal Wim uitleg geven over de Gierzwaluw en wat deze moet doen om zijn jongen eten te kunnen geven. We spreken af onder de brug van de Boomsesteenweg 335 ter hoogte van ’t Spant om dan met kostendelend vervoer (0.07euro/km ) naar Essen te rijden. Of om 19.30 u. te Essen op de parking aan de kerk van O.L.Vrouw Geboorte Essen-Centrum (Nieuwstraat te Essen).

Inschrijven: via ardea@hobokensepolder.be met vermelding van Gierzwaluwen Essen, uw naam, aantal personen, gsmnummer en emailadres en of u rechtstreeks rijdt.

Afspraak: 18.45 u. aan ’t Spant in Wilrijk (2610) aan de Boomsesteenweg 335.

Meebrengen: verrekijker, fototoestel, telescoop (indien de gelukkige bezitter), warme kledij voor als de zon onder gaat.

Gids: Wim de Bock

Leiding: Eddie Schild – ardea@hobokensepolder.be

Honden zijn niet toegelaten op onze excursies