Herfsttrektellingen

Herfsttrektellingen

Wanneer

21 september 2019 - 30 oktober 2019    
07:30 - 12:00

Waar

Scheldedijk Hoboken
Scheldedijk Hoboken, 2660 Hoboken

Evenement type

Zoals ieder jaar begint in september de jaarlijkse vogeltrek van de zomergasten naar het zuiden en komen in oktober ook al de eerste wintervogels uit het hoge noorden terug naar onze contreien om hier in de zachtere winters te komen overwinteren. Dit natuurlijke schouwspel geeft ons de kans om grote overtrekkende vogelgroepen waar te nemen en te tellen. Alle soorten zangvogels waadvogels, eenden als ook roofvogels passeren er de revue.

En elk jaar passeren er ook zeldzame exemplaren over de trektel-post. Denk maar aan Beflijster, Zwarte en Rode wouwen, Visarend, Ooievaars en Kraanvogels. Ook de Schelde zelf heeft af en toe een verrassing in petto . Een Grijze of Gewone zeehond of wie weet nog eens een Bever. Samen met andere trektelposten geven deze gegevens de wetenschappers en beleidsverantwoordelijken een inzicht van hoe het gesteld is met ons klimaat en milieu. Voor de 14e keer organiseert Vogelwerkgroep ARDEA herfsttrektellingen op de Scheldedijk in Hoboken polder. We beginnen dit jaar op zaterdag 21 september om 7u30 met de dagelijkse trektellingen tot begin november.

Wel de blog van ARDEA even raadplegen, want bij slecht weer gaan de tellingen niet door. Noteer ook alvast Eurobirdwatch op 5 en 20 oktober 2019. Iedereen is steeds van harte welkom zowel vogelkenners maar ook geïnteresseerde beginners of leken, want we komen op deze dagen altijd wel ogen te kort. O ja voor we het vergeten, midden oktober verwachten we de 1 000 000e trekvogel. Wil je weten welke vogel het zal zijn, dan is het zeker de moeite waard om langs te komen.

Praktisch:

• Afspraak: Schelde dijk Hobokense polder naast BP raffinaderij – Parking: Petroleumkaai

• Bijeenkomst: 7.30 u. Einde rond 12 uur

• Blog ARDEA: https://ardea.hobokensepolder.be/#home

• Meebrengen: warme kleding, verrekijker of telescoop

• Gidsen: Luc Van Schoor (0494/33 63 09), Maarten Mortier (0496/83 98 44), Walter De Weger (0495/23 77 10)