Historische rondleiding

Historische rondleiding

Wanneer

28 juni 2020    
14:00 - 16:30

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Fort 7 is een heel groot en vrij goed bewaard fort, met een lange en rijke geschiedenis. Wat we tijdens een rondleiding bekijken en vertellen is daarom altijd een keuze. Vooral van april tot oktober, omdat we dan ook de winterslaapplaatsen van de vleermuizen kunnen binnengaan. Op het programma staan altijd de uitleg over de geschiedenis en de bouw van het fort, het bezoek aan vaste hoogtepunten zoals het reduit, en een prachtige wandeling in de open natuur tussen de gebouwen op het 32 hectare grote terrein. Maar daarbuiten is er ruimte voor variatie. Bijvoorbeeld inspelend op vragen en interesses van bezoekers, of op het weer. Zo kunnen we bij hitte of regen wat meer tijd doorbrengen in de imposante gebouwen, waar de metersdikke muren en de aarden dakbedekking, die de bemanning destijds moesten beschermen tegen artilleriebombardementen, zorgen dat het er altijd koel en droog is.

Praktische info 

  • Voorafgaande inschrijving is niet absoluut noodzakelijk, maar als Corona-voorzorgsmaatregel beperken we het aantal bezoekers per groep momenteel strikt tot maximaal 10. Op 28 juni zullen er maximaal 3 rondleidingen zijn. Wie vooraf een mail stuurt naar fort7-20200628@proximus.be met vermelding van aantal personen, kan zeker mee, tenzij alle groepen volzet raken en wij u tijdig zullen verwittigen.
  • Huisdieren mogen niet mee. Het parcours telt trappen en hellingen die niet geschikt zijn voor minder mobiele bezoekers, en stevig schoeisel is aangeraden.

Afspraak: aan de Legerstraat 40, aan de poort met de vlag van Natuurpunt, dus niet de andere ingang van het fort via de parking van de vissersclub op nr 60.

Mee te nemen: stevig schoeisel, aangepaste kledij en een zaklamp.

Gidsen: historische gidsenploeg

Leiding: Philippe Vanhove – 0477/63 67 74