Landschapsexcursie zuidrand Hoge Venen

Landschapsexcursie zuidrand Hoge Venen

Wanneer

5 september 2021    
08:00 - 19:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag kan je de zuidrand van de Hoge Venen verkennen… En misschien wel verrassend, geen ploeter of dabberwandeling maar een mooie en vooral erg afwisselende landschapsexcursie, waarbij we starten in Ovifat op het hoogveenplateau en langzaam afzakken tot aan de rivier de Warche aan de stuwdam van Robertville. Op deze 11 km lange wandeling verandert het landschap dan ook voortdurend. Van reusachtige haagbeukenhagen, naar loofbos, veenvelden met jeneverbessen, uitgeschuurde beekvalleien, landbouwgebieden, dicht zuur naaldbos, tot de randen van de kalkzone aan de Warche waar het kasteel van Reinhardstein bovenuit torent. Moeilijk om je meer afwisseling voor te stellen, niet?

Combineer dit met prachtige landschappen en vergezichten en je hebt geen enkel argument meer om thuis te blijven vandaag. Het loopt tegen de herfst aan dus de natuur is over zijn hoogtepunt heen… maar niet zo aan de rand van het veen. Dat zal je wel merken. We hopen nog heel wat te zien (vogels en planten) en vertellen er honderduit over. Deze wandeling is één van de mooiste landschapswandelingen van ons land, redelijk lang maar helemaal niet moeilijk, meestal bergaf al zitten er 2 korte klimmetjes in. Na de wandeling verfrissen we even met een drankje en rijden we nadien met de bus terug naar Wilrijk.

We maken er ook onze eerste bustochtreis van na Corona. Het comfort van een bustocht maakt het nog zo veel aangenamer.

Afspraak: vertrek op de Bist te Wilrijk om 8 u. Terug tegen 19.30 u.

Inschrijven: https://www.natuurpunt.be/agenda/bustocht-hoge-venen-48788 + kostprijs storten (zie hieronder)

Meebrengen: goede stapschoenen (laarzen zijn niet noodzakelijk). Picknick (we eten buiten onderweg)

Kostprijs: 20 € per persoon (max 60 € per famillie) te storten op BE02 9799 7675 4740 van Natuurpunt Zuidrand Antwerpen met vermelding van je naam, aantal deelnemers en GSM nummer.

Leiding: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be