LAV-kaas & wijnavond

LAV-kaas & wijnavond

Wanneer

15 februari 2020    
18:00 - 22:00

Waar

Franciscuszaal, Groenstraat 46 Mortsel
Groenstraat 46, Mortsel

Evenement type

Jaarlijkse lokale afdelingsvergadering & gezellig samenzijn

 

Iedereen die begaan is met Natuurpunt wordt verwacht. Jij komt toch ook ?
Jaarlijks stellen we het werkprogramma van onze afdeling voor aan jullie, en de mensen die dit willen waarmaken. Vandaag is het zo ver en verwachten we je tussen 17.30 u. en 18 u. in de mooie en gezellige zaal van de Arkgemeenschap in de Groenstraat te Hove/Mortsel. Er is parkeerplaats ter plaatse en de zaal is bovendien gemakkelijk te bereiken met de bus 50-51-90-91… of de tram 7 of 15 (15 min stappen).

Het programma is best interessant, avondvullend en met veel beeldmateriaal:

 • kort overzicht van de afdelingswerking in 2019 en de planning voor 2020 (incl. enkele formele verplichtingen) (18 u. tot 19 u.)
 • (h)eerlijke maaltijd: kaas en wijn of andere drank (19 u.-20.45 u.)
 • 4 korte themavoorstellingen (20.45 u.-22.00 u.):
  • Edegem: de aanplant van het klimaatbos, een onvoorstelbaar succes maar wat zijn onze verdere plannen?
  • Jacht: rond het Uilenbos worden we geconfronteerd met jagers. Maar hoe zit dat nu… kan dat zomaar?
  • Vogelkijken en vogelbescherming zit in de lift: vandaag laat Ardea je genieten van enkele vogelbeschermingsinitiatieven
  • Natuureducatie kan ook op meer belangstelling rekenen; dat vernam je vast via de pers. We willen dan ook de interesse polsen om in de toekomst een natuurgids- en monumentengids cursus in te richten.

Onze afdeling richt jaarlijks meer dan 100 natuuractiviteiten in rond natuurstudie en inventarisatie, beleving en excursies, beheer op Fort 7, Groen Neerland, Uilenbos en Edegem, bosaanplant, enz… We zouden je dit allemaal kunnen toelichten… maar beelden zeggen veel meer. We zorgen dus voor een gepaste reeks op de achtergrond.

De opbrengst van deze avond gaat ook dit jaar integraal naar een aankoopfonds van de afdeling, ditmaal naar de Edegemse beekvallei waar we dit jaar de 15000 bomen hebben geplant. We vragen daarom geen vaste prijs voor de maaltijd. Je geeft wat je wil. We geven je enkel een idee van de aankoopwaarde van jullie maaltijd mee; die bedraagt ongeveer € 14 inbegrepen 2 glazen wijn/niet alcoholische dranken. Alternatief, kan je ook voorafgaandelijk een gift storten op ons project van de avond*.

Graag willen we vragen om je aanwezigheid te melden aan Erlend.hansen@skynet.be of een SMS aan 0472/78 20 58 met vermelding van je naam en hoeveel personen.

*Giften boven de € 40 zijn aftrekbaar mits gestort op rek n° BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt met vermelding gift fondsnummer project n° 7812 Edegemse beekvallei. Een belastingsattest volgt.