Mossentocht Kesselse Heide

Mossentocht Kesselse Heide

Wanneer

3 maart 2024    
13:15 - 17:00

Evenement type

We bezoeken voor de tweede maal het provinciaal domein de Kesselse Heide, met als objectief een en ander op te steken van de mossenflora. We leggen de nadruk op de algemene soorten die met de loep kunnen gedetermineerd worden. Mogelijk passeert er wel eens iets zeldzamer onder de loep. Buiten de Kesselse Heide hebben we nog andere biotopen ter beschikking, namelijk het Hoogbos en het Goor (elzenbroek). In deze periode kapselen vele mossen, zorgen ze dus voor de voortplanting. Niet alle soorten kunnen in het veld op naam gebracht worden, maar er zijn er genoeg om ons een paar uurtjes bezig te houden. Buiten de mossen is er het landschap om van te genieten en als er een interessante plant staat of een buizerd passeert, laten we die niet schieten.

Als er sneeuw ligt of het vriest te hard, dan maken we er een landschapswandeling van. Als het weer echt slecht is, neem dan even contact met Walter.

Afspraak: voorverzamelen om 13.15 u. op de parking van de Bist in Wilrijk. Samenkomst om 14 u. op de parking van de Kesselse Heide aan de Lindekensbaan in Kessel/Nijlen. Gps: Lindekensbaan tussen 95 en 135 in Kessel/Nijlen Google Maps: https://goo.gl/maps/J2cGVG7EooBeNQLeA

Einde rond 17 u. ter plaatse.

Mee te brengen: loep, fototoestel, bottines of laarzen, regenkledij.

Gids: Walter Van Spaendonk – 0479/98 57 77 – walter.van.spaendonk@skynet.be

Leiding: Wim Jouret – 0496/79 31 93 – wim.jouret@scarlet.be