AFGELAST: Nacht van de steenuil

AFGELAST: Nacht van de steenuil

Wanneer

28 maart 2020    
18:30 - 21:00

Evenement type

Voor de vierde keer organiseert Ardea’s Uilen & Roofvogelwerking ARUW een info-avond met stiltewandeling in het kader van de nationale Nacht van de Steenuil die in heel Vlaanderen wordt georganiseerd door Natuurpunt. Tijdens een beeldrijke voordracht verneemt u alles over de uilen die in onze contreien (nog) voorkomen, met speciale aandacht voor de kleinste soort: het Steenuiltje. Deze vogelsoort is typisch voor landelijk gebied met knotwilgen en weiden waar paarden of schapen worden gehouden.

Ook in ons werkingsgebied, aan de buitenrand van de stad Antwerpen, zijn er nog enkele geschikte biotopen waar de steenuil voorkomt. Door het plaatsen van geschikte broedkasten, in overleg met lokale boeren of grondeigenaars, krijgen ze meer kansen om te overleven. We tonen hoe dat in zijn werk gaat, met een infostandje en tal van uilen-attributen, bij het nuttigen van een heerlijk Steenuil-biertje. Voor de kinderen zijn er ambachtelijk gemaakte uilenkoeken en tekenplaten. Vervolgens gaan we op stap in de buurt, op zoek naar de echte Steenuilen. Tijdens deze stiltewandeling hopen we ze echt te horen en te zien. Er is geen garantie, maar in deze tijd van het jaar is er een grote kans op waarnemingen. (En vorig jaar hadden we echt geluk, we zagen ze heel goed!)

 

Afspraak: wijkontmoetingscentrum ’t Forum, Romeinse Put 97, 2650 Edegem. (Bereikbaar met bus 32 en 92)

Start om 18.30 u., einde wandeling rond 21u. Nadien kan er rustig nagepraat worden tussen pot en pint. Deze avond is geschikt voor alle leeftijden.

Inschrijven is nodig, want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven doe je via e-mail naar schild.niels@scarlet.be, met vermelding van naam en het aantal personen, vóór 25 maart 2020.

Coördinatie: Eddie & Niels Schild, Wim Stappers, Joris Van Reusel