Natuurweekend Ardennen

Natuurweekend Ardennen

Wanneer

22 september 2023 - 24 september 2023    
00:00

Evenement type

Je leest het goed we bieden je een ardennenweekend aan waarbij we met een lokale gids enkele observatieposten voor Edelherten gaan bekijken. Soms krijgen we ook wel zwijnen en andere dieren te zien zoals de Das. Aangezien deze dieren vooral in de schemering actief zijn zullen we zowel ‘s avonds als ’s morgens vroeg op zoek gaan. Bovendien ligt er in de omgeving ook een beverreservaat. We gaan
de beverdammen bezoeken, hun burchten bekijken en hun leefgebied verkennen. Verder hebben we aandacht voor de bosbouw, het bosbeheer de natuur en flora van het Plateau Des Tailles één van de grootste veengebieden van ons land evenals een Natura-2000 life project. Het wordt een stevig weekend met lange dagen maar bijzonder afwisselend en fijn. We koken ook samen.

Er is echter maar plaats voor 10 personen voor 5 kamers. Je dient dus in te schrijven per twee. De kostprijs bedraagt 140 € / persoon (voor verblijf, beddengoed en externe gids) zonder maaltijden (gedeelde kost). Je kan inschrijven vanaf 1 juli door een mail aan Hugo.waeterschoot@scarlet.be  Je krijgt dan de bevestiging, betalingsinstructies en nadere info. Het weekend gaat door in Vakantiewoning “Le Brame Du Cerf” te Chabrenez.

Leiding: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be

Gids: Jorn Van de Bogaert