Natuurwerkdag Uilenbos

Natuurwerkdag Uilenbos

Wanneer

21 januari 2023    
10:00 - 15:00

Waar

Uilenbos, Boshoekstraat
Boshoekstraat 99, 2540 Hove

Evenement type

Naar goede jaarlijkse gewoonte rollen we vandaag de mouwen op en gaan we beheerwerken uitvoeren in het Uilenbos. Het resultaat van de beheerwerken van de vorige jaren leverde echt positieve resultaten op, te zien aan de beter opgeschoten voorjaarsbloeiers ! Het broekbos in het gedeelte van de beekvallei, dient uitgedund om voorjaarsflora voldoende kansen te geven…. Maar dit is wel een intensieve taak! Gelukkig
konden we ieder jaar rekenen op heel wat medewerkers wat een hele fijne sfeer creëerde. Breng dus je hele familie en buren gerust mee.
De werken van vandaag bestaan dus voornamelijk uit het verwijderen van overtollige opgroei van Esdoorn, Els en Populier. We verwerken het omgezaagde hout en stapelen het gepast. Jong en oud zijn meer dan welkom!

We werken vandaag in 2 shiften: van 10 u. tot 12 u. en van 13 u. tot 15 u. Je bent vrij om één of beide shiften mee te werken. Zorg wel voor goede werkhandschoenen en beschermend schoeisel en een picknick wanneer je de 2 sessies mee doet. We zorgen voor warme soep.

Bij slecht weer gaat enkel de voormiddagsessie door.

Leiding: Rolph De Ceulaer, Peter Tersago en Hugo Waeterschoot – Uilenbos@zuidrand.be