Natuurwerkdag Uilenbos

Natuurwerkdag Uilenbos

Wanneer

20 januari 2024    
10:00 - 15:00

Waar

Uilenbos, Boshoekstraat
Boshoekstraat 99, 2540 Hove

Evenement type

Het Uilenbos in Hove, je bent er vast en zeker al op bezoek geweest. Een prachtig natuurpareltje!
Maar ook een wild bos, zoals het Uilenbos, vergt gepast natuurbeheer en onderhoud. Aangezien er geen everzwijnen in ons bos voorkomen, moeten wij de natuur wat helpen door het broekbos uit te dunnen. Dit is een intensieve taak, maar wees gerust: ieder werkt naar zijn kunnen en vermogen! Deze natuurbeheerwerken baten echt want het resultaat van het harde werk van de vorige jaren was meteen te zien aan de veelvuldig opgeschoten voorjaarsbloeiers! Bovendien zijn de bramen aan een opmars bezig in het bos. In die mate dat ze een bedreiging beginnen te vormen voor de voortplanting van de reeën. Deze periode vormt een ideaal moment om ze op enkele plaatsen te verwijderen. Aangezien er meer dan plaats en werk genoeg is in het bos, hopen we op zoveel mogelijk deelnemers. Jong en oud zijn allemaal welkom!

Aanvang: we werken vandaag in 2 shiften: van 10h tot 12h en van 13h tot 15h. Je bent vrij om één of beide shiften mee te werken. Zorg wel voor goede werkhandschoenen en beschermend schoeisel en een picknick wanneer je de 2 sessies zou meedoen. We zorgen voor soep voor over de middag.
Afspraak: we komen bijeen aan de stenen brug over de beek aan de zuidkant van het bos, het vlotst
bereikbaar vanuit de Boshoekstraat maar na een wandeling van 10 minuten ook vanuit het toegangspunt aan de Lintsesteenweg.

Bij echt slecht weer gaat enkel de voormiddag sessie door.

Meer info bij uilenbos@zuidrand.be