VOLZET: Rondje pontje

VOLZET: Rondje pontje

Wanneer

21 juli 2020    
08:00 - 17:30

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Met de fiets over land, en langs het water, van land naar land, met een veer- of een vast pontje, in een rondje, dat is Rondje Pontje. Zeeland, waterland bij uitstek, is daarvoor een uitgelezen plek. Brede, rustige fietspaden, prachtige vergezichten, leuke dorpen en mooie natuurgebieden … aan variatie geen gebrek. Zoals je van ons gewoon bent, fietsen we een lus van 45 à 50 km aan een rustig tempo. Onderweg is er altijd wat te zien en stoppen we om naar vogels of wie weet naar zeehonden te kijken. ’s Middags nemen we ruim de tijd voor een hapje, een drankje of ander lekkers.

Vandaag rijden we de 16e editie van deze jaarlijkse tocht. Na de vorige rondjes in het rivierenland van Lek, Maas en Waal, zoeken we het deze keer wat dichter bij huis in Zuid Beveland en Tholen. We kiezen voor een route die deels vergelijkbaar is met het allereerste rondje pontje, in de zomer van 2004. We toeren eerst langs de Westerschelde richting mosseldorp Yerseke waar we de veerboot nemen naar Tholen. Na de middagpauze volgen we de oever van de Oosterschelde, deels langs de gekende Oesterdam.

Wie mee wil verwittigt vanaf nu Erik Raes 0472/80 71 13 (na 19 u) of e-mail raes.janssens@gmail.com tot ten laatste 14 juli met de vermelding: fietsvervoer met eigen wagen: ja/neen, mogelijke plaats(en) in je auto voor medefietsers/fietsen en je telefoonnummer. Voor de vaarkosten voorzie je € 6, samen met de voorbereidingskosten (€ 2 p.p.) ter plaatse te betalen.

Afspraak: vertrek met eigen wagens om 8.00 u. aan ‘t Spant, Boomsesteenweg 333 te Wilrijk. Einduur ter plaatse rond 17.30 u. De deelnemers ontvangen nog een bevestiging of worden verwittigd ingeval de afspraak wijzigt.

Meebrengen: picknick, drank, kijker, fototoestel, regenkledij en uiteraard je fiets die rijklaar is. Indien nodig, zorgen we voor extra fietsvervoer (+ € 2 extra per fiets).

Gids: Luc Van Schoor

Leiding: Erik Raes 0472/80 71 13 (na 19 u)